Jesteśmy jednym z największych producentów pomidorów szklarniowych w Polsce.
Nasze nowoczesne szklarnie znajdują się w Siechnicach koło Wrocławia oraz w Bogatyni. Łączna powierzchnia naszych plantacji to ponad 60 ha, w których dojrzewają odmiany takie jak m.in. Pomidor Mięsisty, Pomidor Rzymski, Pomidor Koktajlowy Cherry, Baby Plum, czy prawdopodobnie najsmaczniejszy pomidor w Polsce – Pomidor Malinowy. Ten ostatni to odmiana Tomimaru Muchoo, która jest postrzegana za jedną z najtrudniejszych w uprawie, wymagająca eksperckiej wiedzy oraz najnowocześniejszych technologii. W naszych szklarniach cały cykl produkcyjny nadzorowany jest przez najlepszych specjalistów, którzy dbają o finalną jakość produktów.
Do naszych pomocników należą również pracowite trzmiele, zapylające kwiatostany uprawianych roślin. To wszystko składa się na wyborny smak i wyjątkowe właściwości odżywcze naszych pomidorów.
Nasze pomidory znajdziesz w największych sieciach handlowych w kraju.
Zanim nasze pomidory trafią na sklepowe półki:
W najnowocześniejszych w Polsce szklarniach w Siechnicach koło Wrocławia oraz Bogatyni
rosną i dojrzewają najlepsze gatunki pomidorów, w tym pomidory malinowe Tomimaru Muchoo.
Stawiamy na ekologię, dzięki czemu nasze pomidory mają najwyższą jakość i wyjątkowy smak.
W naszych szklarniach używamy włącznie naturalnych środków upraw, a kwiatostany zapylane są przez trzmiele.
Stosujemy innowacyjne rozwiązania.
W całorocznych szklarniach panuje naturalnie wytworzony mikroklimat sprzyjający rozwojowi roślin
– nawet w okresie jesienno-zimowym, kiedy stosujemy doświetlanie wysoko wydajnymi lampami, imitującymi naturalne światło słoneczne, a także dogrzewanie lampami LED.
O najwyższe standardy naszych upraw dba ponad 600 współpracowników.
Dojrzałe pomidory trafiają do największych odbiorców sprzedaży detalicznej w Polsce.